Perioada sarcinii…

Perioada sarcinii…

Terapia manuala trateaza intregul corp.

Terapeutul va selecta atent tehnicile cele mai indicate pentru maximizarea sigurantei si confortului dumneavoastra si al bebelusului.

Schimbari in perioada sarcinii

In timpul sarcinii corpul dumneavostra trece prin schimbari majore pentru a se adapta fetusului in crestere. In afara de schimbarile fizice evidente, situatia hormonala schimba functiile sistemelor interne. Pe masura ce sarcina progreseaza, greutatea suplimentara creaza o schimbare a centrului de gravitate. De asemenea ligamentele de sustinere de asemenea devin mai moi.

Acesti factori creaza un stres suplimentar corpului creand dureri de spate, sciatica, insomnii, respiratie toracica superficiala, edem, tensiune marita, oboseala.

Terapeutul va va oferi sfaturi pentru a trata aceste simptome si tehnici care pot ajuta in sarcina si nastere.

Scopul terapiei manuale este de a asigura o sarcina si o nastere naturala – maximizand abilitatea corpului de a se adapta cu un minim de durere si disconfort.

Nasterea si dupa:

La nastere, trecerea bebelusului prin pelvis este influentata de o multime de factori. Daca pelvisul mamei este torsionat sau neeleastic poate interfera cu trecerea bebelusului prin pasaj.

Ingrijirea prin terapie manuala poate restaura si mentine alinierea si mobilitatea pelvisului, ajutand la reducerea stresului musculoscheletic la nastere.

Dupa nastere terapeutul va va recomanda sa ii mai faceti o vizita pentru a preveni si trata probleme de pelvis si lombare, slabiciune planseului pelvian, mastita, incontinenta urinara, insomnii si oboseala.

Terapeutul va poate indruma catre un medic daca este cazul.

Terapeutul trateaza de obicei probleme ale bebelusilor precum:

-probleme ale sistemului musculoscheletic

-dureri de crestere

-dificultati de hranire

-plagiocefalie

Tratamentul poate ajuta bebelusul sa se adapteze la schimbarile legate de crestere si preveni dezvoltarea problemelor de sanatate.

sursa: http://www.osteopathy.org.au/pages/pregnancy.html

 

Share: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn